Több mint negyven migráns érkezett

Felszámoltak egy román embercsempészbandát, amelynek a tagjai ellen nyomozás indult. Magyarországon pedig 45 határsártőt találtak a múlt héten.

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Összesen 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében, Röszkén 1, Győr-Moson-Sopron vármegyében Mosonmagyaróváron 1, míg Budapesten 3 határsértőt találtak. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A teljes hétvégén, vagyis péntektől vasárnapig összesen 32 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. Pénteken egy, szombaton 26, vasárnap öt, az ország területén jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Az elmúlt héten az ország területén 45 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – november 20-tól 26-ig – a feltartóztatottak száma 28 volt.

Azt pedig már az MTI jelentette, hogy embercsempész hálózatot számoltak fel a romániai Dolj megyében. A rendőrök, valamint a a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség munkatársai egy, az olténiai megyében idén szeptemberben alakult bűnszövetkezetet számoltak fel, nyolc ember ellen tart bűnügyi vizsgálat. A vád szerint a hálózat tagjai fejenként 500 és 1000 euró közötti összegért megszervezték az illegális bevándorlók szállítását, elszállásolását és határátlépését. A csoport tagjai a Duna bolgár oldalán vették fel a migránsokat és felfújható csónakokon szállították át őket a határon Romániába, ahonnan autóval az ország nyugati határára vitték őket. A rendőrségnek eddig három szállítmányt sikerült megállítania, és 57 szíriai illegális bevándorlót azonosítottak.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában