Egy embercsempészt kaptak el

Suki Zoltán

Archív fotó: Havran Zoltán

Vasárnap összesen egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. A feltartóztatott illegális migráns török állampolgárnak vallotta magát, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítésnél egy embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

Péntektől vasárnapig pedig összesen tizenkét határsértőt találtak. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton tizenegy, vasárnap pedig a már említett egy jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az elmúlt teljes héten az ország területén tizenhét határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – december 18-tól 24-ig – a feltartóztatottak száma ötvenhat volt. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből. A migráción még mindig látszik, hogy a szerb hatóságok akciója tart a határ menti településeken, és sorra számolják fel az embercsempész bandákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában