Eltiltás hatálya alatt támadt kedve furikázni – Fotók

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt kezdett egy autóval ámokfutásba egy megyebeli kistelepülésen, 2022. őszén.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlottat ittas vezetés miatt a bíróság korábban 3 évre eltiltotta a járművezetéstől, így autót 2023. november 17-éig nem vezethetett volna. Ennek ellenére 2022. október 15-én, hajnali 2 órakor a helyi rendezvényház előtt, nyitott állapotban, sluszkulccsal a gyújtáskapcsolóban leállított autóba beült, majd azt beindította.

 

Az autóval csak 20 métert tolatott, azonban ennek során keresztülhajtott egy sövényen, majd eltalálta és kidöntötte az annak túloldalán lévő turista-tájékoztató táblát, annak beton talapzatán végighúzva a jármű alját. Ezután a kocsi hátuljával félig az úttestre belógva megállt, majd otthagyta az autót. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

 

A vádlott tettével a jármű tulajdonosának egymillió forint, míg az önkormányzatnak 300 ezer forint kárt okozott. A járási ügyészség a vádlottat jármű önkényes elvételével valamint eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában