Hét határsértőt kísértek vissza

Suki Zoltán

Az akció célja az illegális migráció elleni hatékony fellépés. Fotó: Police.hu

Szombaton hét, jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök

 – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az elmúlt teljes héten az ország területén 17 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – január 8-tól 14-ig – a feltartóztatottak száma 13 volt.

A rendőrség egyúttal azt is bejelentette, hogy ismét megtartja a magyarországi vasútállomásokon és a vonatokon az úgynevezett RAILPOL akciót kedden 7 órától szerda reggel 7 óráig.

Az akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés. Kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére. A rendőrök a 24 órás akcióban – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

A rendőrség egyébként rendszeresen tart hasonló akciókat, és figyelnek a vasúti személyzet biztonságára, illetve a szerelvények épségére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában