Illegális bevándorlás

2024.01.07. 15:00

Öt migráns jött Csongrád-Csanádba

Suki Zoltán

Forrás: police.hu

Összesen 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük öt embert Csongrád-Csanád vármegyében nyolcat pedig Budapesten találtak. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt sennivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy egy magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet szombaton hajnalban Horvátországban: hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében.

A Károlyváros megyei államügyészség vizsgálat megállapította, hogy a magyar rendszámú autó sofőrje észak felé haladva nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak, áttörte azt, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval. A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette. A magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, az ő személyazonossága egyelőre ismeretlen Több horvát lap is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsokat szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyészség.

KÉPALÁ: Papírjaik most sem voltak az illegális bevándorlóknak. Fotó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában