5 hektáron lángolt a nádas Forráskúton

Delmagyar.hu

Két autó ütközött pénteken délelőtt Szegeden, az Algyői úton. A szegedi egység áramtalanította a járműveket, nem sérült meg senki – számolt be róla a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Vészjelzést adott le egy szén-monoxid-érzékelő pénteken Szentesen, egy Gilicze Antal utcai házban. A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Az érzékelőnek köszönhetően az ott élők időben elhagyták a lakást, nem sérültek meg.

Két autó karambolozott késő este Szegeden, a Római körúton. Egy ember sérült meg a balesetben, a műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték el.

Öt hektáron lángolt a nádas szombaton kora délután Forráskút külterületén. A kisteleki és a ruzsai hivatásos, valamint az üllési önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

A korom izzott egy csongrádi családi ház kéményében vasárnap este. A város hivatásos tűzoltói végezték el a beavatkozást, majd értesítették a kéményseprőket is. Senki sem sérült meg, a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem alakult ki tűz az épületben.

A nyílt égésterű vízmelegítő melletti szén-monoxid-érzékelő adott le vészjelzést vasárnap reggel egy szentesi lakásban. A segélyhívást követően a város hivatásos egysége érkezett a helyszínre, a tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen méréseket végeztek a helyiségekben. Az első vizsgálatok alapján a megemelkedett koncentrációt a hibás vízmelegítő okozta, de az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. Ugyanilyen esethez riasztották a délutáni órákban a szegedi tűzoltókat is. Szeged egyik társasházi lakásában jelzett az érzékelő, szintén a nyílt égésterű gázkazán mellett. Az életmentő berendezés által leadott jelzésnek köszönhetően a család itt sem sérült meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában