Szegedi hírek

2024.02.06. 16:43

A tudatos internethasználatra hívta fel a figyelmet a vármegyei rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kedden a Safer Internet Day, azaz a biztonságos internet napja alkalmából interaktív programmal várta a középiskolásokat a szegedi Somogyi-könyvtárban.

Delmagyar.hu

Forrás: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség / Facebook

A rendezvényen közel 120 diák és kísérőik vettek részt, akik egy 60 perces előadást hallgathattak meg az online tér, a mesterséges intelligencia veszélyeiről és azok kivédési lehetőségeiről. A téma kapcsán nem csak a szakemberek osztották meg tapasztalataikat, hiszen a látogatók is bátran kérdezhettek. A szervezők emellett egy vándorkiállítást is összeállítottak, mely a napjainkban jelentős mértékben megszaporodó online csalásokra és adathalász tevékenységekre hívja fel a figyelmet. A plakátok alapját valós történetek, valamint csalási módszerek adják, amelyekhez a KiberPajzs és a Mátrix Projekt prevenciós tanácsai párosulnak. – írja a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség közösségi oldala.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában