Helyi kék hírek

2024.02.28. 12:32

Három határsártőt találtak

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Összesen három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már az MTI számolt be, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség, ahogyan az utóbbi tíz évben, úgy a következő időszakban is szeretne a szerb kormánykoalíció része lenni. Ezt Pásztor Bálint pártelnök mondta azután, hogy fogadta Aleksandar Vucic köztársasági elnök. A szerb államfő a héten azokkal a pártokkal és pártszövetségekkel tárgyal, amelyek a december 17-i előrehozott parlamenti választáson átlépték a parlamentbe jutási küszöböt, az egyeztetések végeztével pedig felkéri a legesélyesebb párt kormányfőjelöltjét a kabinet megalakítására. A vajdasági települések infrastruktúrájának a fejlesztésén túl szó esett azokról a témákról, amelyek a VMSZ programjában szerepelnek, ezek között pedig kiemelt helyen szerepel az illegális migráció elleni harc, az európai integráció, a gazdaságfejlesztés és a demográfiai mutatók javítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában