Röszkén kapták el a migránsokat

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Összesen 11 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök két csoportban négy migránst találtak, mindegyiküket Röszkén. A másik hét illegális bevándorlóra Bács-Kiskun vármegyében, Madarason és Tompán bukkantak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, török, szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI arról számolt be, hogy Németország június közepéig meghosszabbította az ellenőrzést a lengyel, a cseh és a svájci határon.

A német belügyminisztérium honlapján olvasható közlemény szerint a tárca értesítette az Európai Bizottságot a Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös belső határokon az ideiglenes ellenőrzések meghosszabbításáról. Annak célja az embercsempészet elleni küzdelem és az illegális migráció visszaszorítása. Németország Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határán az ellenőrzésre vonatkozó rendelkezés március közepén jár le, ezt hosszabbították meg most három hónappal. A német belügyminisztérium szerint tavaly október vége óta csaknem 23 ezer illegális határátlépést regisztráltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában