Gyermekek adományából lopott - (videó)

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik tavaly nyáron, Szegeden törtek fel egy adománygyűjtő ládát és vitték el az abban lévő pénzt.

A vádirat szerint 2023. június 29-én, éjfélt követően a szegedi buszpályaudvar közelében az egyik vádlott egy vasrúddal betörte egy élelmiszerüzlet bejárati ajtaját, majd a boltba mindketten bemásztak. Egyikük többször a földhöz vágott egy üvegből készült pénzgyűjtő dobozt, melyben rászoruló gyermekek étkeztetésére szánt adományok voltak. A kiömlött pénz nagy részét gyorsan összeszedték, majd az üzletet sietve elhagyták.

A vádlottak az adománygyűjtőből 50.000 Ft-ot meg nem haladó összeget vittek el, ugyanakkor a betöréssel ennél jóval nagyobb kárt okoztak, csak a bejárati ajtó helyreállítása 150.000 Ft-ba került.

A büntetett előéletű vádlottakat – egyiküket mint különös és többszörös visszaesőt – a járási ügyészség társtettességben elkövetett lopás vétségével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásában lévő terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az esettel összefüggésben közölt felvételen a köztéri kamera valamint az üzlet biztonsági kamerája által rögzített események láthatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában