Húsz gépfegyvert és több mint kéttucat tárat akart becsempészni az országba – Videó

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki húsz működőképes gépfegyvert és több mint kéttucat, azokhoz tartozó tárat akart becsempészni Magyarországra tavaly tavasszal.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

A férfi egy személyautó sofőrjeként Szerbiából jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen tavaly márciusban. Az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy nála bejelentés- vagy engedélyköteles vámáru volna. Ezután elvégzett vizsgálat során a vámhivatal munkatársai megtalálták a jármű karosszériájában elrejtve szállított, működőképes géppuskákat és fegyvertárakat.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfit a járási ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja, vádiratában arra az esetre, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben 3 év 6 hónap börtön és 5 év kiutasítás kiszabását indítványozta. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában