Csongrád-Csanádban találtak migránsokat

Suki Zoltán

Folyamatos politikai nyomás alatt tartja Magyarországot az Unió, véli Bakondi György. Fotó: Németh András Péter/MW

Szombaton összesen 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, mindegyiküket Csongrád-Csanád vármegyében találták. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója beszélt az M1 műsorában, hogy Magyarország biztonsági kérdésként tekint a migrációra; a siker fontos tényezője a jogellenes határátlépés megakadályozása, illetve az, hogy csak a határon kívül nyújtható be menekültté nyilvánítási kérelem. Bakondi György kiemelte: ezeket a tapasztalatokat nem vette figyelembe az Európai Unió a tíz jogszabályból álló migrációs paktum megalkotásakor, sőt, azóta is folyamatosan politikai nyomás alatt tartja Magyarországot.

Szerinte amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig nem tesznek olyan lépést, ami a magyar emberek biztonságával és érdekeivel ellentétes.

Bakondi György emlékeztetett, hogy a migrációs paktumról nem egyhangú, hanem többségi szavazással döntöttek az Európai Unióban. Ezért úgy látja, esély sincs arra, hogy a csomag eredményre vezessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában