Hetven lakástűz három hónap alatt Csongrád-Csanád vármegyében

Delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette / Illusztráció

A katasztrófavédelem hivatalos oldala szerint az első negyedévben Csongrád-Csanád vármegyében hetven lakástűz volt, amelyekben két ember meghalt és tíz megsérült. 
A tűzesetekhez összesen 124 tűzoltójárműre volt szükség, és 672 négyzetméternyi épített terület égett le. A tűzek leggyakoribb keletkezési helyei a kémények voltak, legtöbbször elektromos problémák, fűtési hibák, nyílt láng használata, főzés vagy dohányzás okozta őket. 

A lakástüzek megelőzése érdekében tanácsos a konyhába, hálószobába és a nappaliba füstérzékelőt szerelni a mennyezetre. Olyan füstérzékelők is beszerezhetőek, amelyek füst esetén nemcsak hangosan sípolnak, hanem jelzést is küldenek az okostelefonra. Ez praktikus megoldás lehet idős, egyedül élő hozzátartozóink védelmére. 

Szén-monoxid miatt 32 alkalommal riasztották a tűzoltókat, de személyi sérülés nem történt. Fontos a megfelelő szellőzés biztosítása, és ajánlott füstérzékelők beszerelése a lakásokba, különösen az idősek védelmében

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában