Megint több migráns érkezett

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Vasárnap összesen tizenkét határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Bács-Kiskun vármegyében hét, Csongrád-Csanádban öt migránst találtak Mórahalmon és Röszkén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, kongói és nepáli állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyancsak vasárnap a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében egy embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt.

Ugyancsak vasárnap tájékoztatott a rendőrség arról, hogy a hétvégén összesen huszonkét határsértő ellen intézkedtek. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken hét, szombaton három, vasárnap pedig a már említett tizenkét jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Az elmúlt teljes héten huszonkilenc határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – április 1-jétől 7-ig – a feltartóztatottak száma tizenkilenc volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak egy határsértőt is, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában