Röszkén és Szegeden találtak migránsokat

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Szerdán összesen 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében. A migránsokra Szegeden és Röszkén bukkantak. A feltartóztatott illegális bevándorlók ellenőrzésükkor albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy népszavazást kezdeményez Svájcban a jobboldali Svájci Néppárt, mert szerintük az ország minden problémáját az ellenőrizetlen bevándorlás okozza.

A párt a törvény által előírt 100 ezer helyett 114 ezer 600 aláírást nyújtott be Bernben a szövetségi kancelláriában, amiket az előírt idő kevesebb mint a fele alatt gyűjtöttek össze. Az indítványban szerepel az Európai Unióval az emberek szabad mozgásáról megkötött egyezmény felmondása is. A párt honlapja szerint a közbiztonság hiányától a mindennapi közlekedési dugókon át a betegbiztosítási díjak emelkedéséig minden probléma az ellenőrizetlen tömeges bevándorlás következménye.

A párt által javasolt „fenntartható kezdeményezés” magában foglalja az alkotmány módosítását úgy, hogy Svájc állandó lakosságának létszáma 2050 előtt ne lépje át a 10 milliót.

Hozzátették, ha a lakosságszám 2050 előtt meghaladja a 9,5 milliót, a kormány és parlament intézkedéseket hoz, elsősorban a menedékjog és a családegyesítés területén, hogy betartható legyen a megszabott felső határ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában