Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, Szegeden a segítségére siető mentősre támadt valamint szétverte egy mentőkocsi berendezését.

Delmagyar.hu

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

Tavaly május 11–én délután nyugtatókra ivott alkoholt egy férfi Szegeden. Rosszul lett, ezért egy kerékpárútra lefeküdt. A járókelők értesítették a mentőket, akik beszállították a kórházba. Út közben a férfi egyiküktől cigarettát kért, de nem kapott, illetve közölték vele, hogy a mentőautóban nem is dohányozhat. Ettől indulatossá vált, köpködni kezdett, valamint szidalmazta a mentőápolót, aki vele maradt, míg társa ülőkocsiért bement a klinikára. Mikor a vádlott felemelt ököllel indult meg az ápoló felé, a sértett rácsukta a mentő ajtaját, ahol törni-zúzni kezdett, majd onnan tárgyakat hajított ki a mentős felé.

 


A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottat csak több egészségügyi dolgozónak, együttesen sikerült megfékeznie. A mentőautóban és berendezéseiben mintegy 700.000 Ft kárt okozott, mely a mai napig nem térült meg.

 

Az elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal valamint rongálással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában