Helyi közélet

2019.10.11. 11:57

Fair play-re szólít fel a választáson Nemesi Pál

Szeged – 2019.07.05. Nemesi Pál az iparkamara elnöke, Ferroép Zrt. vezérigazgatója független polgármester-jelöltként indul a polgármesteri választásokon. Gazdasági fellendülést szeretne elérni, élhetõbb és közlekedés barát várost szeretne. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

- Sportember vagyok, amióta az eszemet tudom. Kiskorom óta élek-halok a fociért és a Fradiért, heti kétszer teniszezem, többszörös magyar bajnoki címig menedzseltem a szegedi tekecsapatot, és 5 éve vagyok a Mol-Pick Szeged támogatói klub elnöke, minden meccsen ott tombolok. Hiszek a fair play-ben a pályán, az üzletben és a közéletben egyaránt – kezdi közleményét a független polgármesterjelölt, Nemesi Pál, aki szerint „eljött az ideje egy újfajta politizálásnak, egyben eljött az ideje annak, hogy bizonyos dolgokat, jelenségeket száműzzünk a közéletből”. Ahogy írja, „teremtsünk végre békét Szegeden!”

Kifejti, hogy az ő értékrendjében nincs helye a „bekokainozott kispesti MSZP-s képviselőknek, akik drogozva hencegnek százmilliók ellopásával, a szegedi, közpénzekből eltartott nőverőknek” és a „kivagyi polgármestereknek, akik méltatlan helyzetekbe keverednek egy yacht fedélzetén.” A sort azzal folytatja, hogy azok a polgármesterek se férnek bele az értékrendjébe, akik békés építkezésről beszélnek, miközben folyamatosan gyűlöletet szítanak szegedi és szegedi, a jobb – és baloldali emberek közt. – Hetek óta rongálják mindkét oldal plakátjait, a városi közpénzből fenntartott kampánymédia ontja a hazugságokat. Minél szorosabb versenyt jósolnak a közvéleménykutatók, annál jobban beindul a sárdobálás, lejáratás – emeli ki. Azt azonban hangsúlyozza, ő ebben nem vett részt, és ezután sem fog.

Arra kérem mindkét oldal jelöltjeit, aktivistáit, járjunk el a fair play szabályai szerint a hétvégén! Sőt, arra kérek minden szegedit, hogy ne dőljön be a politika és a média gyűlöletkeltésének, ne haragból, hanem józan megfontolásból szavazzon vasárnap.

Ígérem, október 13. után egy olyan Szegedet építünk, amely minden szegedié, függetlenül világnézettől, párthovatartozástól.

„Békét teremtünk” – zárja közleményét Nemesi Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában