Helyi közélet

2019.11.06. 21:18

Fórumot tartottak a társadalmi szervezeteknek Szentesen

Tizenegyedik alkalommal szervezett eszmecserét és fórumot a társadalmi szervezeteknek az önkormányzat és a Városi Civil Tanács.

Majzik Attila

Nagyobb támogatásra számíthatnak a civilek. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

Az eseményen elhangzott, a civil szféra szereplőinek együtt kell dolgozniuk, a városnak pedig az ötleteik megvalósításához szükséges alapot kell megteremtenie.

Szabó Zoltán, Szentes polgármestere kiemelte, a civilek alkotják a társadalom alapját. – Erőnkhöz mérten kiemelten szeretnénk támogatni a civil szervezeteket – hangsúlyozta a polgármester. – A város feladata, hogy olyan gazdasági alapot teremtsen, ami fedezetet nyújt a terveik megvalósításához. Azon dolgozunk, hogy a civilek elképzelései még jobban teret nyerjenek, hogy megfelelő támogatás mellett még jobban ki tudjanak teljesedni – mondta el Szabó Zoltán.

Szűcs Ildikó, a Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke a civilek közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta, véleménye szerint szükség van a közös munkára, az együtt dolgozásra, és arra kérte a szervezeteket, hogy ne féltsék egymástól az információkat, a programok pedig ne egymásra telepedjenek, hanem segítsék egymást.

Nagyobb támogatásra számíthatnak a civilek. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

A szervező Városi Civil Ta­nács nevében Szobota Imréné mondta el gondolatait. Elhangzott, a város civil stratégiája év­­tizedes múltra tekint vissza, abból építkeznek. A civil tanács elnökének megbízottja elmondta, a társadalmi szervezek egy civil házat szeretnének, ahol iskola- és zenetörténeti gyűjtemény létrehozása mellett programokat is szerveznének.

A rendezvény zárásaként Molnár Elvira, a Civil Informá­ci­­ós Centrum területi koordinátora és Labádi-Fébert Andrea pályázatíró a pályázati lehetőségekről tájékoztatott. Földvári Nagy Zsuzsi, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke pe­­dig a brandépítésről tartott elő­adást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában