A klubelnök szeretné minél tovább egyben tartani a fiatal csapatot

2019.11.22. 13:51

Gidai Sándor az UTC Minarik Edéje – és lapunk Aranyemböre

Évtizedekkel ezelőtt az SZKV Kupa volt a keresztneve, ma az UTC. Gidai Sándor az erősen retró hangulatú újszegedi, Kertész utcai labdarúgópálya és a klub Minarik Edéje, elnök-mindenes. És valamit tud, ha ebben az öreg „arénában” messze a legfiatalabb átlagéletkorú megye egyes focicsapatot versenyeztetik stabilan.

Szeged 2019.11.16. Gidai Sándor az UTC elnöke fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

 

Hajdúszoboszlón, Üllésen és Orosházán is járt általános iskolába az 1954-es születésű Gidai Sándor, az olajiparban dolgozgatott az édesapa. – Nem csak ő, szinte az egész Gidai família olajos volt, csak egyedül belőlem nem lett az – mondja az UTC elnöke, hozzátéve, már Orosházán is sakkozott az üveggyár csapatában.

– 1977-ben vonultam be katonának két évre Tapolcára, kemény, első lépcsős laktanya volt, fél évig haza sem jöhettem. A seregben fociztam és sakkoztam is, a bábukat a Mereszjev SE-ben tologattam – mondja. (Az egyesület most ünnepelte 50 éves születésnapját, 1969 november 7-én alakult meg...) A foci megyei első osztályú volt, a sakkcsapat pedig NB-I-es.

Miután leszerelt a katonaságtól, nem sokáig maradt a vasútnál, átigazolt a Szegedi Közlekedési Vállalathoz. Itt és ekkor került közel a kispályás labdarúgáshoz, az első SZKV Kupát mindjárt 56 csapattal indította, az ország minden részéből érkeztek Szegedre a focisták, köztük a profik is.

Életéről mesélt lapunknak Gidai Sándor. Írásunkat keresse a szombati Délmagyarországban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában