Autók szerelmesei találkoztak

2019.11.03. 12:18

Szeged egyetlen tuningolt Lupója is eljött a találkozóra – fotók

Minden hónap első vasárnapján reggel a Szeged Plaza parkolójában találkoznak az autók szerelmesei.

A. T. J.

Szeged, 20191103. Autók&Kávé autós találkozó a Pláza parkolójában. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

44. alkalommal rendezték meg a Szeged Plaza parkolójában Autók&Kávé néven a nagy szegedi hagyományos autóstalálkozót. Az autók szerelmesei a hónap első vasárnapján gyűlnek össze márkától függetlenül. Kiss Dávid szervező elmondta, korábban egy hasonló rendezvényen vettek részt Kecskeméten.

– Elmentünk négyen-öten, aztén hazajöttünk és rájöttünk, hogy nem kellene ezért minden alkalommal kétszáz kilométert autózni, szervezzünk meg itt, Szegeden egy hasonló rendezvényt. Azóta már hagyomány a mostani találkozó – mondta a fiatalember, aki ez alkalommal hetvenre saccolta a résztvevő autókat.

 

Amikor azt kérdeztük tőle, szerinte most melyik a legizgalmasabb jármű, egy Volkswagen Transportert mutatott Atlantic kiadásban, amit hűtővel, gázrezsóval és a tetőn ággyal szereltek föl, hogy az utazó kényelmeben ne szenvedjen hiányt.

Az újságíró személyes kedvence egy nagyon spéci Volkswagen Lupo GTI volt. – Nem dicsekvés képpen mondom, de Szegeden ez az egy van belőle, az országban öt, benne vagyok a Lupo csoportban és szerintem az enyém a legszebb – mondta a büszke tulajdonos, Péter Csaba. A 2001-es kocsi belsejének átépítése egymillió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában