Jövő ősszel indul a színházi évad

2019.11.27. 16:45

Uniós pénzből és állami támogatásból szépül a Petőfi Szálló

Összesen nagyjából kétmilliárd forintot költenek a Petőfi Szálló színháztermének felújítására. A tervek szerint jövő tavasszal lesz a műszaki átadás, így hosszú évek után a függöny szeptemberben fel is gördülhet a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban.

Imre Péter

A szentesi Petõfi szálló munkálatai. Fotó: Imre Péter.

Fotó: Imre Péter

Legutóbb pedagógusok nézhették meg, hogyan halad a kivitelező, mennyire szorgosak a munkások a szentesi Petőfi Szálló színháztermének felújításával. Elégedettek lehettek a látottakkal. Az építkezéssel kapcsolatban folyamatosak az egyeztetések, szakmai megbeszélések, így a városvezetők, képviselők tájékozottak a beruházással kapcsolatban – tudtuk meg Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől. Azzal folytatta: 1,1 milliárd forintot nyertek TOP-os pályázaton, ehhez jött 700 millió állami támogatás, kiegészítő pályázatok pénze, a teljes büdzsé csaknem 2 milliárd.

– Eredetileg 2020 januárjában lett volna a színházterem műszaki átadása, de a kivitelező az időjárásra hivatkozva – teljes joggal, elfogadhatóan – közölte, 3–4 hónapos csúszás várható. Vagyis jövő április végén, május elején lesz a műszaki átadás, azt követi a próbatesztüzem – sorolta a városvezető. Hozzátette: hosszú évek után szeptemberben startolhat az első őszi évad, felgördülhet a függöny a Tóth József Színház és Vigadóban. Jelenleg a korábbi Petőfi Szállóból a Szecessziós Ház és udvara, illetve a Petőfi Café üzemel, ezt követi majd a színház és a vigadó.

Épül-szépül a szentesiek régi-új büszkesége, a Petőfi Szálló. FOTÓ: IMRE PÉTER

A munkák folyamatosan zajlanak, az impozáns szálló külsején a bádogdíszek a helyükre kerültek, megtörtént a teljes héjazatcsere, így már sem felül, sem alulról nem ázik be az épület. Bent vakolnak, kialakítják az erkélyeket, kerámiákat.

– Ha a már említett színházterem és vigadó is működik 2020 utolsó negyedévétől, akkor a Petőfi teljes területének a fele megújult, ezért a jövő évi költségvetésbe 3–4 hónapot beterveznek az üzemeltetésre – árulta el Szabó.

Az emelet marad még hátra, annak rekonstrukciójára még elő kell teremteni a pénzt pályázati forrásból, magánvállalkozók, magánbefektetők beszállásával.

– Az emeleten is lehetne közösségi tér, de kialakíthatnának ott irodákat és lakásokat is. Arra törekszünk, hogy az egész komplexum üzemeltetése ne az önkormányzatra háruljon – zárta mondandóját Szabó Zoltán Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában