„Magyartés mindig is az életem része volt” - mondja Lévainé Bódi Szilvia, Aranyembörünk

2019.12.20. 16:17

A közösségi szinten gondolkodó gyerekekből nem lesznek maguknak való felnőttek

Gyerekként költözött a Szenteshez tartozó faluba Lévainé Bódi Szilvia, azóta „megfogta” az ottani környezet. Tíz éve ő a helyi közösség motorja, rendezvényeket szervez, közösséget épít és ha kell, végigbiciklizik és mindenhova becsönget Magyartésen.

Majzik Attila

Szentes-Magyartés – Lévainé Bódi Szilvia. Fotó: Majzik Attila

 

Az ég is ragyog, amikor megérkezünk a faluba, de ha történetesen épp rossz idő lenne, akkor is felvidítana a vendéget fogadó látvány: az utak szélén szépen lefestett öreg biciklik, rajtuk virágtartók, kis táblácskákon pozitív gondolatok várják a Magyartésre érkezőt. A helyi kultúrház előtt idős, bajszos bácsitól búcsúzik épp Lévainé Bódi Szilvia. – Jani bácsi is aktív tagja a közösségnek, ő nevezte el a nemrég elkészült kemencénket. Mukinak fogják hívni – fogad a kapuban mosolyogva Szilvi.

Cikkünkben mesélt a kezdetekről,, hogy „hogyan lett a semmiből valami”, és hogy miért is olyan az élet Magyartésen, mintha egy nagy családban lennénk.

Írásunkat keresse a szombati Délmagyarban!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában