A probléma nem új keletű

2019.12.18. 07:32

Újra támadnak a kéregetők Makón

Ismét felbukkantak Makón az időnként agresszívan fellépő, gyerekeket is felhasználó kéregetők – erről tanúskodik a 10 ezer 658 tagot számláló, lapunk által alapított Facebook-csoport, a Makón élek egyik, napokban megjelent bejegyzése.

Szabó Imre

„Más is találkozott már a kéregetős kislánnyal és mamájával? Ma a Sparból kifele láttam, hogy a kedves mama mutogatja a kislánynak, kikhez menjen oda” – írta Hegedűs Éva. A bejegyzés után 99 hozzászólás olvasható. Voltak, akik saját, hasonló élményeiket osztották meg, mások a véleményüket írták meg. Az idős nő olykor receptet is lobogtat, hogy a kislánynak kell gyógyszer, arra kér pénzt, máskor a felkínált ételt utasítják el, de az is előfordul, hogy valakit erőszakosan közrefogtak.

A probléma nem új keletű Ma­­kón, a korábbi években is beszámoltunk hasonló zaklatásokról. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya lapunkat az első ilyen esetek kapcsán úgy tájékoztatta, aki közterületen vagy nyilvános helyen úgy koldul, hogy a járókelőket leszólítja, sza­­bálysértést követ el. Az is, aki házról házra, lakásról lakásra járva kéreget, és az is, aki gyermek társaságában koldul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában