Helyi közélet

2020.01.28. 17:00

250 ezer forint adomány a Somogyi-könyvtártól – Fotók

Összesen 250 ezer forint gyűlt össze a szegedi Somogyi Károly Könyvtár adventi adománygyűjtő akcióján, mellyel a Dr. Waltner Károly Otthon lakóit támogatják.

Munkatársunktól

A Kis Herceg története és a mozgó robotok lenyűgözték őket. Fotó: Kozma Rita

A hivatalos átadót kedden délelőtt tartották a Csillag téri fiókkönyvtárban, ahol Sikaláné Sánta Ildikó könyvtárigazgató személyesen fogadta az otthon képviselőit, köztük Szűcs Pétert, az intézmény vezetőjét. Az átadó után az otthon lakóinak foglalkozást szerveztek, ahol először A Kis Herceg meséjével ismerkedtek meg, majd a történet szereplőinek robot-mását alkották meg.

 

Az otthon pártfogoltjai olyan értelmi fogyatékos személyek, akik egyéb egészségügyi problémákkal is küzdenek. Az intézmény Agyagos utcai székhelyének jelenleg mintegy 150 lakója van. Sikaláné Sánta Ildikó elmondta, hogy a tavalyi évben művészetterápiás foglalkozasokat tartottak az otthon lakóinak: Nemezeltek, agyagoztak és megismerkedtek a selyemfestéssel is. A használt könyvekből befolyt adomány teljes összegét a kézműves foglalkozások anyagköltségeire és informatikai eszközökre fordítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában