Dalszövegíró versenyt hirdet a rendőrség

2020.02.11. 16:01

112 – a szám, ami életeket és vagyonokat menthet – Fotók

Dalszövegíró versenyt hirdet a megyében a rendőrség, a nyertes mondatok Tandi Flóra új dalának lesznek a részei. A segélyhívószám napján gyermekek és felnőttek vetélkedtek a megyei rendőrkapitányságon.

Kiss Anna

Szeged az országos programok harmadik állomása volt kedden. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Február 11. a 112-es egységes európai segélyhívó szám napja, ennek alkalmából egész Európában kampányokat és programokat szerveznek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 112 – Hogy segíthessünk! elnevezésű programsorozattal csatlakozott a kezdeményezéshez a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének közreműködésével.

Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei főkapitány-helyettestől a keddi sajtótájékoztatón megtudtuk, 2 ezerrel csökkent a regisztrált bűnügyek száma 2019-ben a megyében, úgy véli, megtérült a bűnmegelőzésbe fektetett energiájuk. A nap kapcsán elmondta, a 112 életet, testi épséget és vagyont menthet, ha rendeltetésszerűen használjuk, de ha ellenkezőleg teszünk, akkor az szabálysértési eljárást vonzhat maga után.

 

Hablicsek Nikoletta rendőr ezredes, az ORFK Ügyeleti Főosztályának vezetője elmondta, ma már csupán a hívások 52 százaléka indokolatlan, ez annak eredménye, hogy létrejöttek a miskolci és a szombathelyi fogadóközpontok, ahol számos funkció segíti a 112-es számon érkező hívások szűrését és kezelését. Céljuk az év minden napján, hogy felhívják a figyelmet arra, mikor indokolt a 112 hívása, és milyen információkat kell híváskor elmondanunk.

Megtudtuk, évről-évre erről a szünidő elején a gyermekeket is tájékoztatják, valamint tavaly új program indult Tudástár néven általános iskolásoknak, akik a segítségnyújtás alapjait sajátítják el általa. A gyerekek közül többen részt vettek a keddi programon, melyen a felnőttekkel mérték össze tudásukat a segélykérés kapcsán.

Tovább népszerűsítik a megyében a 112-őt, pályázatot hirdet a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztály 4 soros dalszövegírásra. Olyan szöveget várnak, ami kapcsolódik a segélyhívó alkalmazásához. A győztes mondatok részei lesznek a szegedi Tandi Flóra új albumára készülő dalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában