Másik bíróság kijelölését kérik

2020.02.19. 11:15

Újabb elfogultság a törvényszéken

A Czeglédy- és a Szeviép-ügy után a Mars téri kereskedők ügyében és Botka László titkárnőjének ügyében is másik bíróság kijelölését kérte Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke.

Munkatársunktól

Két újabb ügyben jelentett elfogultságot a Szegedi Törvényszék – írja a Pestisracok.hu. A lap úgy tudja, hogy a Czeglédy- és a Szeviép-ügy után a Mars téri kereskedők ügyében és Botka László titkárnőjének ügyében is másik bíróság kijelölését kérte Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke.

Február elején írtak arról, hogy a Mars téri kereskedők ügyében olyan bírók járnak el, akik több szálon is kötődnek az önkormányzathoz. A megkárosított vállalkozók pótmagánvádas büntetőperében az önkormányzat tulajdonában álló piac kft. ügyvezetője a vádlott. Az ügyet elsőfokon a Szegedi Járásbíróság tárgyalta, amelynek az elnöke akkoriban Kardosné Csorba Ágnes volt, aki korábban a szegedi önkormányzat adóirodáján dolgozott. Férje, Kardos János pedig jelenleg is a szegedi polgármesteri hivatal humán közszolgáltatási iroda vezetőhelyettese.

A másik ügy az, amikor Sza­bó Bálint a Cserepes sori pi­­ac károsult kereskedőinek ügyében szeretett volna átadni egy petíciót Botka László polgármesternek, amikor annak titkárnője elébe állt, hogy ezt megakadályozza. A titkárnő először testi sértésre, majd garázdaságra hivatkozva jelentette fel Szabó Bálintot, akit először felmentettek. Most ez az ügy is máshova kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában