Helyi közélet

2020.03.31. 14:34

A Lions és a Rotary is segíti az orvosokat

Mobil lélegeztetőgépet és arcpajzsokat kapott a sürgősségi osztály és arcmaszkokat a háziorvosok a Lions klub gyűjtésének köszönhetően. A rotarysták is segítenek, ők több mint ezer maszkot rendeltek az alapellátásban dolgozók számára.

T. K.

Fotó: DM

A járványügyi veszélyhelyzet miatt összefogott a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club, hogy támogatni tudják a város koronavírussal küzdő orvosainak munkáját. A Lions klub a tagok által összeadott pénzből már át is adta első, nagy értékű ajándékát: egy hiánycikknek számító mobil lé­­legeztetőkészülék megvásárlását támogatták a Szegedi Tudományegyetem Sürgősségi Beteg­ellátó Önálló Osztály részére. A gépet Németországból szerezték be. Emellett Barna Márta és Rósa Ágnes háziorvosok kezdeményezésére 250 darab FFP3-as, vagyis a legmagasabb fokozatú szűrővel ellátott szájmaszkot is vásároltak az alapellátásban dolgozók számára. Ezek szétosztását a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya koordinálja.

Mihályi Géza, a Szeged Első Lions Club elnöke elmondta, a két akcióra összesen 1,7 millió forintot fordított. Most a lakosság felajánlásait várják: a számlájukon összegyűlő pénzből plexi arcpajzsok gyártását szeretnék támogatni.

A Szegedi Szent-Györgyi Al­bert Rotary Club is maszkokkal támogatja a háziorvosokat: a mindennapokban használható FFP2-es típusból több mint ezer darabot rendeltek meg Kínából. Palotás Sándor soros elnök elmondta, amint megérkeznek, eljuttatják azokat az alapellátásban dolgozóknak, így nagyjából egy hónapon keresztül minden szakember biztonságosan tud majd dolgozni rendelőjében.

A két klub lakossági felajánlásokra is számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában