Helyi közélet

2020.04.28. 11:22

Másfél millió forintnyi maszkot adományoztak

Ezerötszáz vírusszűrő maszkot adtak át tegnap Szegeden. Az adomány kétharmadát háziorvosok kapták, de jutott belőle az idősotthonoknak és a hajléktalanellátásnak is.

Munkatársunktól

A háziorvosok és házi gyermekorvosok összesen ezer darab FFP2-es maszkot kaptak a két jótékonysági szervezet jóvoltából.

Fotó: Karnok Csaba

Ezer darab FFP2-es maszkot adott át a szegedi és város környékén praktizáló háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak tegnap a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. A két jótékonysági szervezet immár második alkalommal járul hozzá az alapellátó orvosok egészségvédelméhez, márciusban ugyanis 250 darabot már kiosztottak ebből a védőeszközből, amely 94 százalékos biztonságot nyújt a vírussal szemben.

További nagyjából 500 darab FFP 2-es maszkot kaptak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is, ezeket szintén tegnap szállították ki az intézményekbe. Mint ismeretes, a SZGYF Csongrád Megyei Vakok Otthonában a hétvégén 3 lakónál kimutatták a koronavírust, így az adomány nekik most különösen jól jött.

A háziorvosok és házi gyermekorvosok összesen ezer darab FFP2-es maszkot kaptak a két jótékonysági szervezet jóvoltából.
Fotó: Karnok Csaba

 

A hét intézmény mellett – amelyek korábban már mosható maszkokat is kaptak a Lions és a Rotary szegedi összefogásának köszönhetően – ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás, Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is juttattak a maszkokból. A védőeszközöket minden címzettnek a Taxi Plusz csapata szállította ki, így csökkentve minimálisra a személyes találkozások számát.

A két szervezet az elmúlt egy hónapban több mint 3,7 millió forint értékben adott át védőmaszkokat. Akciójukhoz magánszemélyek is hozzájárultak.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában