Fokozatosan újraindul a termelés

2020.04.30. 20:32

Nem épít le Makón a Continental

Nem tervez leépítést Makón a Continental – cáfolta a cég az egyik gazdasági portál információját, amelyről mi is beszámoltunk. Sőt, nyíregyházi üzemük egyik üzletágát éppen Makóra telepítik.

Szabó Imre

Forrás: DM

– Szeretnénk minden munkahelyet megőrizni, nem született olyan döntés, miszerint 200 vagy akár több száz alkalmazottunk munkaviszonyát felbontjuk – reagált a napokban megjelent cikkünkre a a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Akkor a napi.hu cikke, illetve Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Ener­­giaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnökének információi alapján azt írtuk, a Continental makói és váci telephelyén minimum 200, de legfeljebb 700 fős létszámleépítést hajtanak végre.

A leépítést cáfoló közlemény emlékeztet rá: a cég március 23-tól Makón és Vácott átmenetileg szüneteltette a termelést, amit április 20-ától fokozatosan újraindítottak. Fotó: DM

– Makón a vevői megrendelések és a termelés várható felfutási üteme alapján úgy döntöttünk, csökkentjük az egyik munkaerő-kölcsönző partnerünk által biztosított szolgáltatás igénybevételét, továbbá május 1-től csökkentett munkaidőt tervezünk bevezetni. Így rövid távon csökkenthetők a megrendelésállomány változásából adódó esetleges negatív hatások, bízva abban, hogy az év második felében a kapacitásainknak megfelelően nő a kereslet – szól a közlemény.

A cégtől makói szempontból jó hírt is kaptunk: a Continental kifuttatja a hűtő-fűtő rendszerek gyártását Nyíregyházán, és az üzletághoz kapcsolódó termelést áthelyezi ma­­­kói gyárába. Emögött nem a koronavírus, hanem a piac változása áll – a hűtő-fűtő rendszerek iránti kereslet jelentősen csökkent 2018 óta. Ez a termelés a nyíregyházi telephelyen szeptember végére szűnik meg, ahol 127 munkavállaló szerződését fel kell bontani legkésőbb ez év végéig.

– Az onnan érkező rendelés­állománnyal már számoltunk a koronavírus-helyzet hatására módosított kapacitásigényeinknél – válaszolták arra a kér­­désünkre, hogy ez jelenti-e Makón esetleg új emberek felvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában