Virtuális kiállítás nyílik a munkákból

2020.05.14. 16:04

361 pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára

Április 30. volt a határideje annak a múzeumi karantén-pályázatnak, amit április elején több múzeum hirdetett meg középiskolások és fiatal egyetemisták számára. Olyan alkotásokat vártak tőlük, amelyben a pandémiás helyzetben kialakult életmódra, tapasztalatokra, érzéseikre reflektálnak.

delmagyar.hu

Forrás: Karanténpályázat Facebook oldala

A beérkező 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei pályamű különleges tükre lesz annak, ahogyan a fiatalok megélték a COVID-19 járvány következtében átélt elszigeteltséget, bezártságot, a mindennapok drasztikus átalakulását – írták az akcióról a szervezők. Az együttműködésben részt vett a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galériával együtt a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, majd csatlakozott a virtuális gyűjteményhez a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum is.

A beküldött pályázatokat kategóriánként egy-egy zsűritag értékeli, melynek tagjai név szerint: Fodor Annamária előadóművész, Nagy Gabriella, a Litera az irodalmi portál főszerkesztője, Szabó Balázs zenész, és Koronczi Endre képzőművész.

Az általuk választott pályamű értékelését, a pályázat eredményhirdetését május 25-én a Karantén oldalon követhetik majd nyomon az érdeklődők egy élő bejelentkezés formájában. A legjobb alkotásokból pedig egy virtuális kiállítás is nyílik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában