Helyi közélet

2020.05.09. 15:13

A SZIN szervezői nem félnek a konkurenciától

Az elmaradt nyári rendezvények miatt több fesztivált is a Szegedi Ifjúsági Napokkal egy időpontban tartanak majd meg.

T. K.

A szervezők azonban nem félnek attól, hogy emiatt kevesebb látogatójuk lenne idén. A belépőket is újra elkezdték vásárolni az emberek, így bíznak benne, hogy tavalyhoz hasonlóan akár újra 100 ezer felett lehet az öt nap alatt a Partfürdőn megjelenők száma.

.

Mivel augusztus 15-ig semmiféle rendezvényt nem lehet megtartani Magyarországon, a nyár vé­­­gi időszak igazi programdömpinget ígér, akinek ugyanis lehetősége van rá, erre az időszakra teszi át fesztiválját. Így fordulhat elő, hogy bár a Szegedi Ifjúsági Napokat az eredetileg is tervezett és már jól megszokott időpontban, augusztus 26-a és 29-e között tartják, idén több nagy programmal kell majd konkurálnia. Többek között ugyanekkor lesz a Fishing on Orfű is, amely a SZIN-hez nagyon hasonló rendezvény. A szervezők azonban nem tartanak attól, hogy emiatt kevesebb látogatója lenne idén a Partfürdő rendezvényének.

– Orfű kisebb fesztivál, mint a miénk, viszonylag állandó kö­­zönsége van, és az ország teljesen más részén várja a bulizni vágyókat – sorolta Jávorszky Iván, az IH Rendezvényközpont ügyvezető igazgatója, szerinte miért nem valószínű, hogy egymástól csábítják majd el a közönséget. A fellépőket pedig még annyira sem, legalábbis őket ez a lehetőség nem veszélyezteti.

– A külföldiekkel már tavaly megkötöttük a szerződéseket, és a magyar csapatokkal is van megállapodásunk. Ilyen szempontból mi sokkal könnyebb helyzetben voltunk, hiszen nem kellett minden programot új időpontra átszerveznünk – mondta.

Persze olyan bejelentés még sehol nem hangzott el, hogy augusztus 15-e után lehet fesztiválokat tartani az országban, egyelőre azonban mindenki úgy tekinti, hogy a tilalmi ha­táridő lejárta ezt jelenti majd. Éppen ezért a belépők is megfelelően fogynak: bár a március 9-i szigorító intézkedések után az érdeklődés csökkent, amióta tudni lehet, hogy nyár végére vélhetően megszűnik a rendezvénystop, a fesztiválozók újra elkezdtek vásárolni.

– Mivel két éve a pénteki és szombati napunk is telt házas volt, tavaly kapacitásbővítést hajtottunk végre, így 5 nap alatt több mint 100 ezer embert tudtunk fogadni. Bízunk benne, hogy a rengeteg elmaradt rendezvény miatt lesz igény a fesztiválokra, és ha az egészségügyi és biztonsági előírások

is megengedik, idén is ennyi látogatót fogadhat majd a SZIN – mondta Jávorszky Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában