A lézer 60. évfordulóját ünneplik ma

2020.05.16. 11:29

Megnyílt a szegedi ELI-ALPS látogatóközpontja + videó

Május 16-a fény napja, 60 éve ezen a napon villant fel az első lézersugár. Erre a napra időzítette volna a szegedi ELI-ALPS új látogatóközpontjának megnyitóját, amely a járvány miatt meghiúsult, de közzétettek egy rövidfilmet, ahol megmutatták az új helyszínt.

delmagyar.hu

Szeged 2020.04.28. a honvédség Járványközpontot ( járványkórház ) létesít az ELI épületében és azon kívül munkálstokst végeznek Képen: Fotó:Török János

Fotó: Török János

– Ha valahol, akkor az ELI-ALPS-nál okunk van megünnepelni a lézerek felfedezésének 60-ik évfordulóját. Ehhez méltó keretnek képzeltük a látogató központ megnyitását 2020. május 16-án. Sajnos azonban a körülmények megakadályoztak bennünket abban, hogy a megnyitót vendégeink társaságában ünnepeljük, így az esemény helyett a ma szokásos „karantén megoldások” szellemében egy rövid filmet készítettünk, amelyben a látogatók nevében fiatalok járják be a helyszíneket – jelentett közleményében Szabó Gábor professzor.

Az elmaradt megnyitót utólag fogják pótolni, ahol az érdeklődők személyesen is bepillantást nyerhetnek a kutatásokba

https://www.eli-alps.hu/files/StaticFiles/file/ELI_latogatokozpont_film.mp4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában