Helyi közélet

2020.05.28. 18:37

Megújul az orvosi rendelő Dócon

Több mint 15 millió forintból újul meg a dóci orvosi rendelő. A tervek szerint őszre készül el a beruházás, addig a rendelés a védőnői épületben zajlik.

Munkatársunktól

Őszre kívül-belül megújul a dóci orvosi rendelő.

Fotó: FRANK YVETTE

Várhatóan őszre teljesen megújul a dóci orvosi rendelő. A te­­­lepülés a Magyar Falu programban több mint 15 millió forintot nyert a beruházásra, amelynek során kívül-belül átépítik az egészségügyi intézményt.

– A munkálatok a homlokzat megújításával kezdődtek, addig ugyanis a rendelés zavartalanul működhetett – mondta el Turda Gábor polgármester. Külső szigetelést és új nemesvakolatot kap az épület, így már látványban is sokkal szebb képet mutat majd. Mostanra azonban a belső átalakítás is megkezdődött, így a háziorvosi rendelést átköltöztettük a védőnői épületbe – tájékoztatott.

Őszre kívül-belül megújul a dóci orvosi rendelő.
Fotó: FRANK YVETTE

A következő hónapokban némileg átalakítják a rendelő belső szerkezetét, emellett kor­­szerűsítik a fűtési és elektromos rendszert is. – Az energiatakarékosságot szolgálja az is, hogy az összes nyílászárót kicseréltetjük – tette hozzá a polgármester. Az épület új padlóburkolatot is kap, és természetesen a munkák végeztével újrafestik a falakat is.

A beruházás a koronavírus miatt egy ideig állt, a kivitele­zők azonban most már újra dolgoznak, hogy ősszel teljesen megújult környezetben fo­­gadhassa a falu háziorvosa a pácienseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában