Friss megyei számok

2020.05.19. 07:26

Nincs új fertőzött Csongrád megyében

Nem azonosítottak újabb koronavírus fertőzöttet a megyében.

delmagyar.hu

Illusztráció: Glix.hu

Fotó: glix.hu

Csongrád megyében továbbra is 114 koronavírussal fertőzött ember van. Országosan ez a szám 3556-ra emelkedett.

Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. – írja a kormány hivatalos oldalán.

Világszerte 4 804 167-en fertőződtek meg, 1 787 454-en gyógyultan távozhattak a kórházból és 318 527-en hunytak el a koronavírus fertőzésben.

A védekezés második szakaszában vagyunk.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet.– hívja fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de

továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában