Tiszasziget

2020.05.04. 13:21

Önkéntesek festették ki a falu konditermét

A koronavírus-járvány miatti ideiglenesen Tiszaszigeten is bezárták az önkormányzat tulajdonában lévő konditermet.

Munkatársunktól

Kiss Dániel vezette a lelkes festőcsapatot a Kondiszigetben. FOTÓ: DM

Az edzőtermet több mint két éve alakították ki a volt mű­­velődési ház egyik részén. A bezáráskor derült ki, hogy csőtörés van a teremben, így először ennek a javítási munkálatait végezték el. Ekkor döntöttek úgy a sportolók, hogy ha már úgyis üres, akkor kifestik.

– Sportembereink nem so­káig bírták a tétlenkedést, hasz­­nos elfoglaltságot találtak maguknak, és önkéntes munkában a múlt héten kifestették a Kondisziget helyiségeit. Négyen dolgoztak, felosztották, ki melyik részen végzi a munkát, így betartották a higié­niai előírásokat – részletezte Ferenczi Ferenc polgármester.

Kiss Dániel vezette a lelkes festőcsapatot a Kondiszigetben. FOTÓ: DM

A munkálatokat egy fiatal helyi vállalkozó Kiss Dániel ve­­zette, hozzá csatlakozott a termet üzemeltető, a faluban élő Varga János testépítő, valamint Tóth Tamás és Czeglédi Endre, akik három nap allatt végeztek a kifestéssel. Az önkéntesek je­­lenleg az utómunkálatokat végzik, kitakarítanak, majd helyére teszik a gépeket, súlyokat. A polgármester reméli, hogy a közeljövőben a szabályok szigorú betartása mellett újranyithatnak. Természetesen annak meghatározásával, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak az edzőteremben.

A polgármester azt is el­mond­­ta, elbírálás alatt van egy pályázatuk. Ha elnyerik a támogatást, építenek a terem elé egy parkolót, és fitneszeszközöket és öltö­ző­szekrényt vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában