Több mint százhúsz adag őzpörköltet főztek a járványkórház dolgozóinak

2020.05.16. 12:00

Többet lehet lazítanunk

Kiszomboron már 205 ezer forint gyűlt össze a helyi családok támogatására. Pénteken őzpörkölttel vendégelték meg a megyei vadásztársaságok a járványkórház dolgozóit. Kübekházán újabb lazításokat hozott a hétvége.

Munkatársainktól

Szeged, õzpörköltet kapott ajándékba a kettes klinika minden dolgozója fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Vadétellel vendégelték meg Sze­­geden a járványkórház dolgozóit munkájuk elismeréséül a megyei vadásztársaságok az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére. Az öttömösi, az ópusztaszeri, a mórahalmi, a deszki, a sándorfalvi, a röszkei, a marosszögi, az őszeszéki, a do­­rozsmai, a makói, a kisteleki, valamint a Csenderes és a Back kápolna Vadásztársaság által felajánlott őzhúsból készült az étel. A pörköltet az öttömösi Petróczi csárda csapata készítette el, míg az étel kiadagolásában és a kórházhoz történő kiszállításban a szegedi Squash Club Kft. segített. Így fejezték ki nagyrabecsülésüket a vadászok és a programhoz csatlakozók az egészségügyi dolgozóknak áldozatos helytállásukért.

Összefogás a kiszomboriakért

Eddig 14 magánszemély, ci­­vil szervezet és vállalkozás jelentkezett a Kiszomborért Alapítvány adománygyűjtő felhívására, amelynek során támogatást gyűjtenek a járvány miatt nehéz szociális helyzetbe került családok számára. Összesen 205 ezer forint érkezett a 50468555-10001387-es számlaszámra, amelyre továbbra is várják az adományokat, a közleményben jelezni kell: adomány-szociális támogatás. Aki támogatást szeretne, az alapítvány közösségi oldaláról letölthető adatlap se­­gítségével jelentkezhet.

Csak horgászni lehet

Sándorfalván a Nádastó Szabadidőparkban továbbra is csak a szabadidős horgászati te­vékenység engedélyezett – közölte honlapján az önkormányzat. Mint írták, minden más tevékenység tilos a strand hivatalos nyitásáig.

A sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban füdőzni egyelőre még nem szabad, pecázni igen.
Fotó: Török János

Lazítások Kübekházán

Kübekházán szombattól használhatók a főtéri játékpark esz­közei, amiket naponta fertőtlenítenek. A Károly Házat és a Károly Udvart is kinyitják. Az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező, az ed­­zéseket követően a gépeket a használóiknak kell fertőtleníteniük, míg az udvaron naponta többször fertőtlenítenek.

Bejelentések elektronikusan

Az engedélyköteles tevékenységek már az elektronikus úton – ügyfélkapu, online űrlap segítségével vagy e-mail útján – történő bejelentést követően gyakorolhatók. Például az üzletek működésének engedélyezése, vagy egy építmény használatba vételének engedélyezése is egyszerűbbé és gyorsabbá vált. A Csongrád Megyei Kormányhivatal az ügyfélkapun keresztül vagy a [email protected] e-mail-címen fogadja a bejelentéseket.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában