Friss megyei számok

2020.05.16. 08:48

Továbbra sincs újabb regisztrált beteg a megyében

3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád megyében 114 betegről van tudomásunk.

delmagyar.hu

20200501 Szeged Koronavírus megyei tesztelés. Május elsején megkezdte a mintavételeket a Szegedi Tudományegyetem az országos járványügyi kutatás részeként. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek számáról. Képen: I. számú rendelő, Szentháromság utcai rende­lőintézet Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A kormány hivatalos oldalán szereplő adatok szerint elhunyt újabb idős 6 krónikus beteg. Ezzel 448 főre emelkedett az elhunytak száma, 1371-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 77%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvánnyal összefüggésben eddig összesen 363 büntetőeljárás indult Magyarországon – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón. Többek között az is elhangzott, hogy a járványügyi helyzet javulásával hétfőtől újabb egészségügyi ellátásokat vezetnek vissza.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában