Több díjat is nyert már a település – a palánták egy része adomány

2020.05.15. 14:15

Virágba borult a kübekházi körforgalom

Nem olyan régen a Kübekházára érkezőket több száz színes tulipán fogadta a falu elején lévő körforgalomban.

Hajó Edina

Közmunkások az utolsó simításokat végezték a körforgalmon.

Fotó: KARNOK CSABA

Helyükre különböző fajta virágokat ültettek az önkormányzat munkatársai. A faluban hagyomány több mint tíz éve, hogy minden évben valami újat terveznek a körforgalomba. Azért is fontos ez számukra, mert Kübekháza közterületeinek kreatív fejlesztéséért és mint egyik legvirágosabb magyarországi úti célért, 2018-ban és 2019-ben is díjat kapott a falu, illetve 2018-ban Kübekházát az Év településévé is megválasztották.

Közmunkások az utolsó simításokat végezték a körforgalmon.

– Idén többszínű, virágosrét-szerű felületet alakítunk ki. Körülbelül háromszázötven tövet ültettünk ki különböző színű petúniából, porcsinrózsából, margarétából, oroszlánszájból, madársóskából, cseppecskevirágból, lobéliából, rézvirágból és körbe lefutóként batátából, amely nagyon szereti ezt a helyet. Reményeink szerint pár hét múlva – amikor a növények bebokrosodnak –, úgy nézhet ki a körforgalmunk, mint egy virágos rét – magyarázta Szűcs Andrea, a község településüzemeltetési vezetője. Az elmúlt napokban az önkormányzat munkatársai beszedték a közintézmények ablakaiból az ősszel kiültetett, különböző színekben pompázó árvácskákat, amelyeket a körforgalomhoz hasonló, színes virágválogatásra cseréltek. Megújultak a buszvárók körül kialakított egynyáriakkal beültethető helyek is. Összesen 650-700 palántát ültettek ki az önkormányzat munkatársai az előre elkészített ágyásokba és a virágládákba. A növények egy részét ajándékba kapta az önkormányzat, a többihez kedvezményes áron jutott hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában