Újabb adomány érkezett az algyői Szivárvány Óvodába és a Bóbita Bölcsődébe

2020.06.07. 10:41

Ózongenerátorral védik a gyerekeket

Egy helyi képviselő, Kiss Róbert ózongenerátorokat adományozott a két intézménynek.

K. A. R.

Jókor érkezett az ajándék az intézményekbe, ismét kinyithattak. Az óvodában már 150 gyermek van.

Forrás: FOTÓ: DM

Azt mondta, a járvány időszakában sokat gondolkozott azon, hogy mivel tudná magánemberként is segíteni a közösséget. Mi­­vel látta, hogy az Országos Mentőszolgálat is ilyen eszközöket szerzett be a koronavírus elleni védekezéshez, úgy döntött, ezzel járul hozzá a gyerekek védelméhez. Hozzátette, Algyőn sok civil szervezet és lakos mozdult meg a közösségért, ő is csak egy a sor­­ban.

Jókor érkezett az ajándék az intézményekbe, ismét kinyithattak. Az
óvodában már 150 gyermek van.
Fotó: FOTÓ: DM

Ozsváth Lászlóné óvodave­­zetőtől megtudtuk, igazán hasz­­nos eszközt kaptak, az oxi­­génből ózont generál, ami vegyszermentesen bomlik le, és egyszerre 60-70 négyzetmétert tudnak fertőtleníteni. Kiemelte, az eszköz hordozható, így a nap végén minden csoportszobában elvégzik a tisztítást, ami után érezhetően frissebb a levegő a szobákban. Megjegyezte, ez­­zel jelentős munkától kímélik meg a dajkákat, hiszen nem tudnának mindennap minden eszközt, tárgyat egyesével lefertőtleníteni.

Az intézményben már volt két ózongenerátor, de az új berendezések sokkal hatékonyabb munkát végeznek. A régieket és az újakat egyaránt használják, illetve tervezik, hogy az egyik hétvégén az udvaron is elvégzik a tisztítást a gépek segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában