Helyi közélet

2020.06.20. 12:30

Sífutógéppel teljesítette a maratont Bagi Mátyás

Sikeresen teljesítette pénteken a jótékonysági vállalását Bagi Mátyás, funkcionális tréner.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Egy speciális sífutó mozgást igénylő géppel tette meg a maratoni távot a Kriko Gym edzőtermében. A kilométereket eladta. A bevételből a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégiumnak sportfelszereléseket vásárolnak.

– A cél, hogy minden kilométer hozzájárul ahhoz, hogy sporteszközöket vegyünk a Kozmutza intézménynek, folyamatosan a szemem előtt lebegett, a legnehezebb pillanatokban is – mondta lapunknak Bagi Mátyás.

Bagi Mátyás és Juhász Tünde, mindketten a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagjai.
Fotó: Kovács Erika

A sportember 3 óra 17 perc alatt teljesítette a géppel a 42 kilométer 195 métert. Legalább 20 perccel jobb időt „futott”, mint amit tervezett.

– Körülbelül 25 kilométertől a test és az elme harcolt bennem egymással. Hol az agyam mondta, hogy ezt már nem kellene tovább csinálni, hol pedig a testem akarta az agyammal elhitetni, hogy nem fog menni. Végül minden egyensúlyba került és sikerült véghezvinnem a tervem. Amikor már csak 5 kilométer volt hátra, megérkezett néhány barátom az edzőteremből, illetve a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettől. Jöttek a Kozmutza iskolából is gyerekek, Akkor olyan buzdítást kaptam, hogy szinte szárnyaltam – mondta a sportember, akinek az összes kilométert sikerült eladnia. Hogy pontosan mennyi összeg gyűlt össze a jótékony célra, még nem tudta megmondani, mivel egy megadott számlára és egy gyűjtődobozba is lehetett adakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában