Helyi közélet

2020.07.22. 11:46

Engedély nélkül nem nyithatnak

Visszavonult a Tisza a mindszenti parton is, a megnyitási engedélyre vár az üzemeltető Mindszenti Városgazda Nonprofit Kft. Mint azt Pataki Sándor kérdésünkre elmondta: amint két mintavétel után fürdőzésre alkalmasnak találja az ÁNTSZ a vizet, hivatalosan is át­­adhatják a strandot.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Jelenleg a pár nappal ezelőtti mintavétel eredményét várják. A területrendezés legnagyobb feladata a partszakasz felújítása, ugyanis a folyó részben iszapot hagyott maga mögött, ami valamivel ne­hezebben takarítható a pusztán homokos hordaléknál. A kiszáradt felső rész leszedésével kezdik a munkát hamarosan. Pataki Sándor korábban, az ár vonulásakor úgy fogalmazott: bár a nyári árhullámra számítottak, az idei rendkívülinek mondha­­tó. A pár óra alatt lehulló, akár harminc milliméteres csapadék nem ne­vezhető szokványosnak.

A természetes fürdővizek mi­nősége a csapadékviszonyok, áradások, az előforduló szennyeződések miatt változhat, a levonuló árhullám után ezért kötelező az ismételt megfelelő minősítés. A mindszenti szabad­strand egyelőre hivatalosan zár­­va tart ugyan, de páran így is fürdőznek. Ahogy egyikük fogalmazott: egyáltalán nem tart a víz minőségétől, szerinte ha rövid ideig megmártóznak a folyóban, nem lehet gond. Má­­sikuk már nem volt ilyen bátor, ő inkább csak a napozást és a strand hangulatát szereti.

A für­­déssel megvárja a hivatalos megnyitást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában