Kedvezmények és információk - helyieknek és a látogatóknak is

2020.07.17. 16:28

Városkártya Mórahalmon

Kedvezményekre jogosító és hasznos üzenetek továbbítására szolgálókártyát vezetnek be Mórahalmon, amit pénteken mutattak be. Emellett bővül a városban elérhető ingyenes wifi-hálózat is.

Arany T. János

Fotó: Arany T. János

A turisztikai szezonra két újítással is készült Mórahalom. Városkártya néven egy olyan rendszert vezetnek be, amely egyrészt a helyben élők számára, másrészt a városba érkező vendégeknek nyújt kedvezményeket. A Mórahalom, illetve turisztikai kártya tulajdonosai felmutatást és érvényesítést követően kedvezményesen fogyaszthatnak a szolgáltatók által biztosított mértékig az elfogadóhelyeken.

Mindkét kártya működése QR-kód alapú, amely okostelefonra letöltve mentesít a plasztikkártya használat alól, webes regisztráció után a készülékre letölthető alkalmazásként használható, de igény esetén nyomtatott változata is elérhető.

Pofonegyszerű. Horváth Levente, a mórahalmi önkormányzat kommunikációs tanácsadója az okostelefonon működő városkártya regisztrációját mutatja meg. Fotó: Arany T. János

– A kártya célja, hogy erősítsük Mórahalom indentitásának kialakítását a helyiek és a látogatók körében, valamint hogy gyorsan juttassunk el információt mindkét célcsoportnak. A helybéliek például a város működésével kapcsolatos tájékoztatókat is elérhetnek – magyarázta a tegnapi bemutatón Nógrádi Zoltán polgármester.

Emellett pedig egy másik szolgáltatással könnyítik meg a lakosok és látogatók életét: a köztereken és a fontos találkozóhelyeken ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak egy 15 ezer eurós Európai Uniós pályázati támogatásból.

– Az itt élők komfortérzetét és az ide érkezők elégedettségét szeretnénk növelni a kilenc kültéri és a négy beltéri egység segítségével elérhető ingyenes wifi-hálózattal – mondta Nógrádi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában