Helyi közélet

2020.08.01. 12:24

Ágotások rúgják a bőrt

Szombaton 41 csapatban összesen 450 gyermek- és lakásotthonokban illetve nevelőszülőknél élő fiatal küzdött a Szent Gellért Fórum pályáin.

delmagyar.hu

Szeged – 2020.08.01. Állami gondoskodásban élõ gyerekeknek rendez Országos Labdarúgó tornát a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány a Szent Gellért Fórum fociályáin. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Állami gondoskodásban élő gyerekeknek rendez Országos Labdarúgó Tornát Szegeden a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány.

A résztvevők szerte az országból érkeztek a Tisza parti városba, nemcsak a Szent Ágotához tartozó nyolc megyéből, hanem más katolikus fenntartású intézményekből is. A szervezetben sokéves hagyománya van a labdarúgó mérkőzéseknek, országos focitornájukat először hozták Szegedre.

A rendezvényt Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója nyitotta meg Szántai Leventével, aki aki 112-szer szerepelt bajnoki mérkőzésen a Szeged–Csanád Grosics Akadémia felnőtt csapatában.

A Szegváron élő, de Mindszenten futballozó 16 éves Pintér Maximilián ötéves korában kezdett el focizni. Azt mondta, számára nem egy hirtelen jött ötlet volt a játék, lement, jól érezte magát és most már nem tudja abbahagyni. – Nem csak a testmozgásról van szó, sok helyzetben kisegített a foci – mondta a fiatalember.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál a sportéletrend a mindennapok része. Az országos focitornán 3 korcsoportban: gyermek, serdülő és ifi kategóriában, 8 pályán mérték össze felkészültségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában