Milán egy nap alatt az internet sztárja lett

2020.08.12. 12:39

Limonádét árul, mert kutyát szeretne a domaszéki óvodás

Kiskutyát szeretne, de meg is dolgozik érte a 7 éves Mészáros Milán. A domaszéki kisfiú múlt héten saját készítésű limonádét kínált, hogy megvehesse a vágyott kedvencet, és édesapjának egy robogót. Mintegy 17 ezer forintot keresett egyetlen délelőtt alatt.

Timár Kriszta

Sokan álltak sorba frissítőért a piacon. FOTÓ: DM

Különös árus tűnt fel vasárnap a domaszéki piacozók között. Egy óvodás kisfiú pakolt ki reggel édesanyjával a bolt elé: kis asztalánál limonádét kínált. A frissítőt szülei segítségével ugyan, de saját kezűleg készítette, aki pedig becsületkasszájába pénzt dobott, egy kutya megvásárlását támogatta. Milán ugyanis erre gyűjt. Egyik vásárlója lefotózta a kisfiút, és elismerését fejezte ki a Facebookon, így a gyerekből az internet sztárja lett.

– Azért akartam dolgozni, mert szeretem a családomat és ők is mindent megtesznek értem – magyarázta a 7 éves kisfiú, mi vitte rá, hogy pénzt keressen. Hamar kiderült azonban, hogy némi csel is van a dologban.

Sokan álltak sorba frissítőért a piacon. FOTÓ: DM

– Apa nem örül az ötletnek, hogy kutyánk legyen, ezért neki szeretnék venni egy robogót. Így mindenki örülne – foglalta össze terveit.

Természetesen a család nem Milántól várja, hogy megkeresse a kiskutya árát, de már hozzászoktatták a kisfiút, hogy ha nagyobb ajándékra vágyik, abba saját spórolt pénzével ő is beleszáll. Az iskolát ősszel kezdő fiú pedig úgy döntött, már elég ügyes ahhoz, hogy munkával is keressen egy kis összeget.

– A limonádé adta magát, hiszen azt egyébként is szokott készíteni. Egyedül csavart ki 2 liter citromot, az ízesítésben édesanyja, Tímea segített. Abban maradtunk, hogy nem kérünk az italért pénzt, megkínál vele mindenkit, ezzel a szegényeknek is jót tesz, de aki ezt valaki viszonozni szeretné, tetszőleges összeget adhat érte – mondta el Milán édesapja, Mészáros Csaba.

Milán profi módon készíti a limonádét. FOTÓ: KARNOK CSABA

Hogy biztosan legyen sikerélménye, Milán édesanyja megkérte néhány ismerősét, hogy látogasson el a piacra. Erre azonban végül nem is lett volna szükség: olyan sikerük volt, hogy négy óra alatt elfogyott a 15 liter limonádé. A műanyag dobozkában pedig csaknem 17 ezer forint gyűlt össze. Történetük azonban itt nem ért véget.

A Facebook-posztnak köszönhetően azóta is rengeteg ismerős és ismeretlen írt a családnak: volt, aki pénzt, más kutyát küldött volna. A szülők azonban hangsúlyozták, egyikre sincs szükség, csupán élményprogramot akartak szervezni kisfiuknak, egyúttal megtanítani neki, hogy a felnőtteknek mindenért meg kell dolgozni. Ez pedig olyannyira bevált, hogy Milán már a következő alkalmat tervezgeti.

– Tetszik a munka. Jó dolgozni, úgyhogy szeretnék máskor is – jelentette ki.

Hamarosan tehát valószínűleg ismét kipakolja majd kisasztalát a domaszéki bolt elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában