Kiszombori polgármester először játszóteret épít

2020.09.08. 12:20

Békére vágyik és kezet nyújt Szirbik Imre

Kiszombor új polgármestere, Szirbik Imre azt reméli, hogy az időközi választás felfokozott hangulatát hamarosan átveszi a faluban a nyugalom. Úgy gondolja, komoly támogatottság áll mögötte; a testületben meglesz a többsége, ellenfeleinek kezet nyújt, de az üléseket az eddigeknél határozottabban fogja vezetni.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Ott folytatom a munkát, ahol pénteken abbahagytam – mondta lapunknak Szirbik Imre, Kiszombor frissen megválasztott polgármestere, aki az elmúlt hónapokban, elődjének, Szegvári Ernőnének az év eleji lemondása óta alpolgármesterként irányította a falut.

Túlzás nélkül állítható, hogy a voksolás eredménye igen éles kampány végére tett pontot. Szirbik úgy látja, ennek utózöngéi még érezhetők mindkét tábor részéről, de a legjobb az lenne, ha most már lecsillapodnának a kedélyek.

– A falu fele elment szavazni, magas volt a részvétel, valószínűleg azért, mert a tavaly október óta érezhető feszültségből mindenkinek elege volt – tette hozzá.

Szirbik Imre számára nem lesz újdonság a hivatali munka.
Fotó: Szabó Imre

Úgy gondolja, mivel nagyarányú, egyértelmű eredmény született, a további vitának nincs értelme. Határozottan megígérte, hogy végig fogja csinálni a ciklust – ehhez most erős legitimációt kapott a választóktól. Az ő képviselői megbízása, mivel polgármesterré választották, megszűnt. A helyére a listán sorban következő, tavaly októberben mandátumhoz nem jutott jelölt, Gazsi Gábor kerül, aki a rendszerváltozás óta – a mostanit leszámítva – mindegyik ciklusban képviselő volt. Jó kapcsolatban van Szirbikkel, így meglesz a többség mögötte a testületben.

Ugyanakkor, minthogy valóban mindenki polgármestere szeretne lenni, együttműködést ajánl a változást szorgalmazó háromfős képviselőcsoportnak is.

– Az üléseket azonban szigorúbban, keményebben, a szabályokat betartva fogom vezetni – tette hozzá. A kampányban tett ígéretei közül a kisteleki kútnál lévő játszótér megvalósítása lesz az első, aztán az út- és járdafelújításokhoz lát neki.

– Gratulált és jelezte támogatását Lázár János honatya, illetve a megyei közgyűlés elnöke, Gémes László is, így bizakodom – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában