alpolgármestert azonban nem tudtak választani

2020.09.22. 19:11

Szirbik Imre letette az esküt

Szeptember 22-én a kiszombori képviselő-testület ülésén letette az esküt a falu frissen megválasztott polgármestere, Szirbik Imre. Új alpolgármestert azonban nem tudtak választani a képviselők.

Szabó Imre

Eddig alpolgármesterként, szeptember 22-e óta immár hivatalosan is polgármesterként vezeti a falut.

Fotó: Szabó Imre

Szirbik Imre nagy többséggel nyerte meg a szeptember első vasárnapján tartott időközi polgármester-választást, amit azért kellett kiírni, mert a falut addig irányító Szegvári Ernőné az év elején lemondott, és a járványveszély miatt rendezték meg az eredetileg tavaszra kitűzött időpont helyett most. Az esküt az előírásoknak megfelelően szájmaszkban tette le, amit a testületi tagok is viseltek.

 

Eddig alpolgármesterként, szeptember 22-e óta immár hivatalosan is polgármesterként vezeti a falut.
Fotó: Szabó Imre

Szirbik Imre már korábban jelezte, ha megválasztják, nem főállású, hanem társadalmi megbízatású polgármester lenne. Az önkormányzati törvény erre vonatkozó rendelkezése szerint így minimum tiszteletdíja 274 ezer forint, költségtérítése 41 ezer forint lehet. A testületnek ez ügyben csak formális döntésre van lehetősége; egyhangúlag meg is szavazták – Szirbik egyébként személyes érintettsége miatt kérte kizárását a szavazásból, de elutasították javaslatát.

A polgármesterré választással megszűnt Szirbik képviselői, illetve alpolgármesteri megbízatása. Helyére a testületbe a tavaly ősszel a grémiumba nem jutott jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapott Gazsi Gábor került, aki már korábban is volt képviselő. Ő is letette az esküt. Alpolgármesternek Szirbik Szekeres Krisztiánt jelölte, aki a polgármester-választás kampányában visszalépett a javára. A testület azonban zárt ülésen, titkos szavazással 4-3 arányban nem szavazta őt meg. Alpolgármestert így a következő ülésen választhat a zombori testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában