Legfontosabb az utak, járdák, vízelevezető-csatornák rendbetétele

2020.09.03. 12:15

Szirbik Imre mindenki polgármestere lenne

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Kiszomboron a települést tizennyolc éve irányító Szegvári Ernőné év eleji lemondása miatt. A polgármesteri posztért három független jelölt, a települést jelenleg alpolgármesterként irányító Szirbik Imre, valamint Tóth Antal és Csanádi Ferenc indul.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Nyitottan áll mindenkihez és pártpolitikától mentesen vezetné Kiszombort a falu alpolgármestere, Szirbik Imre, aki a hétvégi időközi választáson két másik jelölttel mérkőzik meg az év elején lemondott Szegvári Ernőné székéért.

37 éve működő, 40 család megélhetéséhez hozzájáruló nemzetközi teherfuvarozó vállalkozása jó kezekbe került a többi családtagnak köszönhetően, így – mint az elmúlt hónapokban is, amíg alpolgármesterként irányított – minden energiáját a falu vezetésének tudja szentelni. 18 éve tagja a testületnek.

Szirbik 18 éve tagja a kiszombori képviselő-testületnek.
Fotó: Szabó Imre

– A legfontosabb az utak, járdák és a vízelvezető-csatornák rendbetétele lesz – mondta céljairól. Az újszülöttek több támogatást kapnának, a kicsik pedig ingyenes bárányhimlő-védőoltást. Az önkormányzati épületek megújultak már, de az energetikai hatékonyságukat még lehet javítani – tette hozzá. Bővítené a térfigyelő kamerarendszert, és szeretne például két játszóteret – az egyiket Haleszban, ezt az ottani lakossági fórumon kérték tőle.

– Minden pályázati lehetőséget ki fogunk használni – ígérte. Elképzelései megvalósításához Lázár János honatya támogatását is bírja.

Szirbik társadalmi megbízatású polgármester lenne. Ez nem azt jelenti, hogy a munkáját ne szentelné teljes egészében Kiszombornak, csak azt, hogy nem venne fel érte tiszteletdíjat. Ez évi 3,5, a ciklus alatt 14 milliós megtakarítást jelentene.

– Ebből a pénzből lehetne rászorulókat támogatni, vagy felhasználhatná a falu valamilyen pályázat önerejéhez – mondta. Egyébként a népszerű nótaénekes, Bokor János az unokabátyja, és Kiszombor szülötteként ő is azt vallja, mint egyik nótájában a neves rokon: Ez a föld a hazám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában