Hetente érkezik újabb szállítmány

2020.11.30. 09:55

A Krúdyban tortákat sütnek az egészségügyi dolgozóknak

A járványhelyzet idén különösen nagy terhet ró az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókra. Erről jutott eszébe Molnár Zoltánnak, a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző iskola igazgatójának, hogy jó lenne valamilyen módon segíteni a frontvonalban dolgozókat.

Tóth A. Péter

Molnár Zoltán igazgató nyújtotta át szerdán a mentősöknek az ajándék süteményeket

Fotó: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

Az oktatás javarészt az online térben zajlik, a szakképző iskolák és technikumok legfeljebb 10 fős csoportokban tarthatják gyakorlati óráikat az egészségügyi előírásoknak megfelelően. A Krúdyban is zavartalanul mű­­ködik az online oktatás és a szakmai gyakorlatok megvalósítása, a cukrásztanulók a héten több alkalommal is nagyobb mennyiségű süteményt készítettek az iskola cukrászműhelyében.

Szerdán a szegedi mentőállomásra vitték el a tanműhelyben készített süteményeket. A múlt héten pedig a mentősök mellett a szegedi járványkórházban és a mikrobiológiai központban dolgozók is kaptak egy-egy csomagot a finomságokból.

Molnár Zoltán igazgató nyújtotta át szerdán a mentősöknek az ajándék süteményeket. Fotók: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

– Nálunk a kilencedikestől a felnőtt tanulóig mindenki részt vállal a sütésben, a becsomagolt édességet pedig autóval szállítjuk ki a helyszínekre. Ez iskolánk részéről egy folyamatos élelmiszer-felajánlás azoknak, akik ezekben a hónapokban a legtöbbet teszik értünk. Az egészségügyben dolgozókra ebben az évben a szokásosnál is több munka hárul – mondta lapunknak Molnár Zoltán igazgató, hozzátette, a múlt héten és tegnap is nagyon meglepődtek a mentősök, utólag felhívták, hogy megköszönjék a süteményeket.

Teasütemények, krémes, mini képviselőfánk szerepel a küldeményekben, attól függően, hogy azon a héten éppen milyen termékeket készítenek diákjaik a tanműhelyben. Lúdlábszeletet, gyümölcskenyeret és többféle tortaszeletet is szállítanak majd hetente egyszer mindhárom helyszínre. Remélik, hogy a kalóriák és ízes falatok mellett a szeretetük is erőt adhat az egészségügyi dolgozóknak emberfeletti erőfeszítéseikhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában