10 éves a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

2020.11.16. 12:31

Remekeltek a szegediek a Diabétesz Világnapi rendezvényen

A Cukorbetegek Világnapja alkalmából a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete 10 éves évfordulóját és az ünnepi rendezvényét ez évben nem tudta megtartani, de a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) és tagszervezetei online adás keretében ünnepelte meg a Diabétesz Világnapot.

delmagyar.hu

Forrás: Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete archív felvétele

Fotó:

Az online találkozón több mint 100 fő jelentkezett be az adásra, ahol először megemlékeztek azokról, akiknek sok tízmillió diabétesszel élő köszönheti életét.

Kihirdették a CEOSZ által – hagyományteremtő szándékkal meghirdetett – Receptverseny győzteseit. Összesen 98 értékelhető recept érkezett be, az első 10 legötletesebb recept beküldője ajándékcsomagot kapott és természetesen minden egyesületi tag fog kapni egy-egy 2021 évi falinaptárt.

Ezt követően 20 kérdésből álló kvízjátékon vehetett részt mindenki, aki tesztelni szerette volna tudását a cukorbetegséggel, egészséggel, táplálkozással kapcsolatosan. A győztesek porcelán tálakat, készleteket nyertek.

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesületének tagjai sikeresen vették az akadályokat – több egyesületi tag sikeresen be tudott jelentkezni az élő adásba és a versenyekben is remekeltek:

Kvíz játékban: győztes lett – 3 fő /Sinkóné Rónyai Ágnes, Piros Ildikó, Szabó Sándorné – Marika/ és még a szerencse is velünk volt 1 tagunk /Lasancz Istvánné – Ica/ megnyerte az értékes edénykészletet a – nem nyert, de receptet küldők – külön kategóriában.

A legötletesebb 10 recept közé bekerült egy tagunk receptje – így a 2021 évi falinaptárban is szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában