Traktorral fogják rendbe tenni a földutat

2020.11.24. 13:55

Van még olyan település, ahol ha leesik az eső, járhatatlan az út

Rossz állapotúak a Pusztaszerhez tartozó Munkástelep zömében földútjai. Tavasszal és ősszel is dolgoznak rajta, karbantartják, de az esőzések megviselik. Változást hozhat, ha megérkezik a településre a pályázaton nyert erőgép, egy traktor.

Imre Péter

A munkástelepi utak állapotáról árulkodik a fénykép. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Legutóbb tavasszal tettük rendbe a munkástelepi földutakat, de pillanatnyilag sem az anyagiak, sem az eszközök nem állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy radikális változás következhessen be

– közölte Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere, mikor a munkástelepi utakról faggattuk. Mikor legutóbb a Pusztaszerhez tartozó Munkástelepen jártunk, több lakóval beszélgettünk, szinte mindegyikük panaszkodott az utak állapotára, amelyek esőzésekkor majdnem járhatatlanok.

A munkástelepi utak állapotáról árulkodik a fénykép. Fotó: Karnok Csaba

– Tudom, miről beszélnek az ottaniak, mikor tanárként a faluba kerültem, 4 évig éltem ott szolgálati lakásban, előfordult, hogy nagyobb esőzéskor a kocsit kint kellett hagyni a buszmegállónál, nem lehetett bemenni vele a telepre. Ilyenről már szó sincs, a bolthoz-kocsmához vezető szakasz pedig már zúzottkővel feltöltött makadámút. Kijelenthetem: a munkástelepi utak soha nem voltak ilyen jó állapotban – folytatta a faluvezető.

Évente kétszer, tavasszal és ősszel rakják rendbe, jelenleg is ott dolgoznak a közmunkások. Távlati megoldásként tárgyaltak felszíni újratömörítési megoldásról, kaptak árajánlatot, 5000 forint lenne négyzetméterenként. Munkástelepen 400 méter hosszúságban 4 méter széles úthálózat van, ez 1600 négyzetméter, aminek a költsége 8 millió forint lenne. Javíthatna a helyzeten, a hatékonyságon, ha megérkezne végre a Magyar Falu programban nyert erőgép, egy traktor.

Állami segítség nélkül nem tudjuk megoldani a problémát

– jelentette ki a polgármester.

– Az is sokat segítene, ha az ottaniak az utak előttük lévő részét karbantartanák, ahol megteszik, ott nincsenek nagyobb problémák. Azt is meg kell említeni, a faluban, Pusztaszeren is van még 5 nem portalanított, nem aszfaltozott utca. Ennek is nagyok lennének a költségei, és amíg nem kínálkozik a megoldásra pályázati forrás, ezzel együtt kell élnünk. Visszatérve Munkástelepre, számomra, frekventált helyzete miatt a bolthoz vezető út tartós felújítása az első, megelőzve még a templomhoz vezetőt, és azt is, ahol lakom, ugyanis az sem aszfaltos. Sőt, ha lesz még beleszólásom, utolsóként kerül majd sorra – mondta Máté Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában